Mamy przyjemność poinformować, że spółka nasza zaliczyła pozytywnie audyt firmy SAI GLOBAL - BRC IoP.
Charakterystyka certyfikatu i standardu gwarantowanego przez SAI Global (informacja za https://www.saiglobal.com/assurance/food-safety/BRC-IOP.htm):
"SAI Global świadczy inspekcje oraz certyfikacje na zgodność z BRC/IOP – Standard pakowanie żywności.
Korzyści gwarantowane przez standard:
Kto dokonuje oceny?
Kto przeprowadza certyfikację?
Niezależny przegląd certyfikacji jest podejmowany przez członków SAI Global, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie znają zasady oceny ryzyka i kontroli potencjalnych zanieczyszczeń i warunki stosowania normy."

"SAI Global świadczy inspekcje oraz certyfikacje na zgodność z BRC/IOP – Standard pakowanie żywności.
Standard
ma zastosowanie głównie wśród producentów opakowań używanych w procesie
pakowania żywności oraz napełniania. Jak również stosuje się ją w
przypadku: dostarczania materiałów opakowaniowych pochodzących z
magazynów, gdzie mają miejsce procesy przetwarzania produktów, a także
produktów jednorazowego użytku, które mają kontakt z żywnością, są
wykonane z materiałów do opakowań lub materiałów przeznaczonych do
przygotowywania posiłków.
Certyfikacja
zgodnie ze standardem wykazuje zgodność z wymaganiami w zakresie:
organizacji; zagrożeń i systemów zarządzania ryzykiem; technicznych
systemów zarządzania; norm fabrycznych, kontroli zanieczyszczeń i
personelem.Korzyści gwarantowane przez standard:
Akredytowana
certyfikacja wraz z opracowaną normą została rozwinięta specjalnie dla
branży opakowań do żywności, kontroli higieny i niebezpieczeństw
zanieczyszczeń. Stanowi niezależną weryfikację dla producentów
żywności poprzez analizę zagrożeń i procedur kontroli zanieczyszczenia.
Jest potencjalnie uznana przez wielu nabywców i odbiorców. Ma szczególne
znaczenie zarówno dla producentów opakowań żywności jak i samych
producentów żywności.
Zaakceptowana przez kupców.
Zaakceptowana przez kupców.
Począwszy
od głównych detalistów żywności w Wielkiej Brytanii po innych nabywców
opakowań do żywności i innych materiałów opakowaniowych. Ponadto rosnące
wciąż znaczenie wśród nabywców w innych częściach świata.
Kto dokonuje oceny?
Specjaliści od technologii opakowań żywności, którzy są uważani za ekspertów w swojej dziedzinie pracy.
Kto przeprowadza certyfikację?
Niezależny przegląd certyfikacji jest podejmowany przez członków SAI Global, którzy posiadają wieloletnie doświadczenie znają zasady oceny ryzyka i kontroli potencjalnych zanieczyszczeń i warunki stosowania normy."
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz