czwartek, 28 stycznia 2016

Ekologicznie i ekonomicznie - pakowanie produktów w Doypack.

Opakowania plastikowe takie jak pudełka i butelki stosowane powszechnie do przechowywania i transportu substancji płynnych zajmują dużo miejsca i są relatywnie droższe od rozwiązań typu Doypack.
 
Doypack to lekkie woreczki foliowe z fałdą dolną, które napełnione mogą być zgrzewane, by zapewnić całkowitą szczelność. Fałda dolna umożliwia stawianie takich opakowań i odpowiednią ekspozycję produktu. Podwójna funkcjonalność: opakowania standardowe i uzupełniające, pozwala uważać Doypacki za najlepszą inwestycję przy produkcji.

Opakowania typu Doypack są wytrzymałe i estetyczne, a stosowana do ich produkcji folia zapewnia pakownym produktom świeżość i trwałość. Folia dobierana jest w taki sposób, by nie wchodziła w reakcję chemiczną z zapakowaną zawartością.      

Opakowania PlastMoroz Doypack z zipem, jak na przykład: Doypack srebrny metalizowany ze struną przeznaczyć można do produktów spożywczych lub chemicznych. Można wykorzystać je jako opakowania uzupełniające do pakowania sosów, keczupu i majonezu.  Świetnie nadają się również do sklepów zielarskich i kosmetycznych, gdzie będą chroniły susz przed wilgocią lub wysychaniem.  Zawór pozwala na wielokrotne korzystanie z produktu zawartego w opakowaniu.

Zalety zamknięcia strunowego (z suwakiem, z zippem):
  •     ochrona przed rozsypaniem,
  •     ochrona przed zawilgoceniem produktu,
  •     możliwość wielokrotnego zamykania,
  •     możliwość szczelnego zamykania,
  •     podniesienie atrakcyjności opakowania i produktu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz