Opakowania plastikowe takie jak pudełka i butelki stosowane powszechnie do przechowywania i transportu substancji płynnych zajmują dużo miejsca i są relatywnie droższe od rozwiązań typu Doypack.
Doypack to lekkie woreczki foliowe z fałdą dolną, które napełnione mogą być zgrzewane, by zapewnić całkowitą szczelność. Fałda dolna umożliwia stawianie takich opakowań i odpowiednią ekspozycję produktu. Podwójna funkcjonalność: opakowania standardowe i uzupełniające, pozwala uważać Doypacki za najlepszą inwestycję przy produkcji.
Opakowania typu Doypack są wytrzymałe i estetyczne, a stosowana do ich produkcji folia zapewnia pakownym produktom świeżość i trwałość. Folia dobierana jest w taki sposób, by nie wchodziła w reakcję chemiczną z zapakowaną zawartością.
Opakowania PlastMoroz Doypack z zipem, jak na przykład: Doypack srebrny metalizowany ze struną przeznaczyć można do produktów spożywczych lub chemicznych. Można wykorzystać je jako opakowania uzupełniające do pakowania sosów, keczupu i majonezu. Świetnie nadają się również do sklepów zielarskich i kosmetycznych, gdzie będą chroniły susz przed wilgocią lub wysychaniem. Zawór pozwala na wielokrotne korzystanie z produktu zawartego w opakowaniu.
Zalety zamknięcia strunowego (z suwakiem, z zippem):
- ochrona przed rozsypaniem,
- ochrona przed zawilgoceniem produktu,
- możliwość wielokrotnego zamykania,
- możliwość szczelnego zamykania,
- podniesienie atrakcyjności opakowania i produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz